Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз'яснення новацій податкового законодавства

, опубліковано 24 січня 2023 о 14:48

Днями у Маньківській ДПІ ГУ ДПС у Черкаській області відбулись інформаційні заходи щодо новацій податкового законодавства. На запитання платників податків відповідали працівники Маньківської ДПІ ГУ ДПС у Черкаській області.

У ході  розмови платникам податків  було наголошено, що  з 01.01.2023 року застосовуються нові форми податкової декларації з плати на землю, податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи. Починаючи  зі звітування  за 2022 рік, платники податків – власники та користувачі сільськогосподарських земель у складі відповідної податкової декларації за податковий (звітний) рік зобов’язані подавати додаток з розрахунком загального мінімального податкового зобов’язання.

Обов'язок сплати МПЗ покладається на власника земельної ділянки. У випадку передачі земельної ділянки в оренду (суборенду), емфітевзис або інше користування МПЗ мають сплачувати орендарі або користувачі такої земельної ділянки. Рахується мінімальне податкове зобов'язання за формулою, яка прив'язана або до нормативно-грошової оцінки самої земельної ділянки (далі - "НГО"), або до НГО 1 гектару в області, де така розташована із врахуванням індексацій.

 

За матеріалами Маньківській ДПІ