Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Жашківському ЦОП – тренінг для платників

, опубліковано 24 січня 2023 о 14:10

У Центрі обслуговування платників Жашківської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області відбувся тренінг для платників.
Платників податків ознайомили з основними змінами податкового законодавства, які набули чинності з 1 січня 2023 року.

Зокрема, посадовці поінформували про нові обсяги річного доходу, які дають можливість суб’єктам господарювання  перебувати на спрощеній системі оподаткування у 2023 році, та розмір ставок єдиного податку для спрощенців I та II групи. Також розповіли  про новий розмір єдиного соціального внеску, який необхідно сплачувати підприємцям у 2023 році.

Крім цього, нагадали і про необхідність обов’язкового використання касових апаратів підприємцями, які перебувають на спрощеній системі оподаткування II-IV груп та здійснюють готівкові розрахунки з покупцями за надані послуги чи товар. Також зазначили, що суб’єкти господарювання, які здійснюють торгівлю в сільській місцевості можуть не застосовувати касові апарати з дотриманням певних умов, передбачених законодавством.

Нагадали і про право громадян на податкову амністію. Зокрема зазначили, що громадяни ще до 1 березня можуть легалізувати неоподатковані в минулому періоді активи. Для цього їм необхідно подати одноразову декларацію через свій Електронний кабінет та протягом 60 днів після її подання сплатити одноразовий збір.

Повідомила про початок кампанії декларування доходів, отриманих громадянами у 2022 році, з яких не були сплачені податки та назвала підстави для подання декларації про майновий стан і доходи.

Розповіли також і про використання суб’єктами господарювання електронних сервісів ДПС, про обов’язковість легалізації трудових відносин, ведення обліку товарних запасів.

Податківці також звернули увагу, що подання декларації  засобами електронного зв’язку надає можливість значно мінімізувати помилки при заповненні декларації. Для роботи в електронному сервісі платнику достатньо  лише мати кваліфікований електронний підпис, який можна отримати у будь-якого надавача електронних довірчих послуг.

 

За матеріалами Жашківської ДПІ