Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформаційно-роз’яснювальна робота Золотоніськими податківцями триває

, опубліковано 29 листопада 2022 о 13:34

Незважаючи на складні часи, в тому числі часи енергетичної кризи, податківці Золотоніської ДПІ забезпечують безперебійну інформаційно-роз’яснювальну роботу з платниками податків. Так, сьогодні основними темами для обговорення стали питання сфери застосування РРО/ПРРО, а також кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Оскільки мають місце періодичні відключення світла, відповідно, з’являються складнощі в доступі до мережі інтернет, тому в платників часто виникає питання «Як застосовувати РРО/ПРРО, якщо відсутній інтернет, а терміни перебування в режимі офлайн обмежені?»

Головний державний інспектор Золотоніської ДПІ ГУ ДПС у Черкаській області Костянтин Коваль, роз’яснював платникам, що Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 року №2120, внесено зміни в частині строків режиму офлайн, так проведення розрахункових операцій, що здійснюються в режимі офлайн, та використання фіскальних номерів із діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером контролюючого органу, можуть здійснюватися з перевищенням строків, встановлених абзацами третім і четвертим статті 5 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995р. № 265/95-ВР, зі змінами та доповненнями.

Також податківцем наголошено, що законодавством не скасовано вимоги обов’язкового застосування РРО/ПРРО для визначених категорій платників.

Про особливості, мету та про порядок подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації доповіла Наталія Сердюк, старший державний інспектор Золотоніської ДПІ, яка нагадала, що громадяни, які мають активи, що не були оподатковані чи оподатковані не в повному обсязі, мають можливість офіційно їх легалізувати, при цьому у добровільній декларації не потрібно вказувати інформацію про джерела їх походження. Головною умовою є лиш подання добровільної декларації в електронному вигляді та сплата відповідного збору. Сплатити збір держава дала можливість, як однією сумою так і її частинами. Таким чином, особа матиме можливістю вільно використовувати свої активи та бути «чистою перед Законом. Кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування була продовжена до 01 березня 2023 року, тож будьмо відповідальні та сумлінні, підтримаємо економіку та нашу Країну!

 

За матеріалами Золотоніської ДПІ