Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Партнерство і співпраця з ТГ, як невід’ємна складова діяльності податківців Черкащини

, опубліковано 14 листопада 2022 о 15:58

У Черкаській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Черкаській області (далі – Черкаська ДПІ), наразі, проводиться робота з територіальними громадами спрямована на становлення цивілізованого ринку праці. Для цього вживаються заходи щодо легалізації заробітної плати,  дотримання норм законодавства про працю та проводяться заходи щодо  залучення потенційних платників податків до одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Так, днями, під керівництвом начальника Черкаської ДПІ Володимира Капури  та за участі начальника Черкаського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Черкаській області Ірини Буланової, завідувача Черкаського сектору податків і зборів з юридичних осіб управління оподаткування юридичних осіб Головного управління ДПС у Черкаській області Юлії Ноздренко, проведено зустріч з головою Мошнівської територіальної громади Богданом Шкарбутою.

Серед питань, які обговорювалися під час зустрічі: ефективність адміністрування податків та зборів, облік землі та нерухомості, РРО, застосування податкової знижки, погашення податкового боргу платниками податків, які мають заборгованість перед місцевим бюджетом. Особливу увагу присутніх було зосереджено на одноразовому  (спеціальному) добровільному декларуванні.

Володимир Капура надав керівництву територіальної громади переліки: потенційних декларантів щодо залучення їх до одноразового (спеціального) добровільного декларування; платників податків, які мають заборгованість перед бюджетом   з метою їх запрошення на наступну спільну зустріч на рівні Мошнівської територіальної громади  з податківцями Черкащини.

Голова Мошнівської територіальної громади Богдан Шкарбута підкреслив, що жителям громади важливо роз’яснювати про необхідність своєчасної сплати податків до бюджету, аби не допустити виникнення податкового боргу.

Водночас, Володимир Капура наголосив, що податківці на даних час спрямовують всі зусилля на формування іміджу ДПС як сервісної служби європейського зразка з високим рівнем довіри у суспільстві.

 

За матеріалами Черкаської ДПІ