Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронний кабінет платника

, опубліковано 03 жовтня 2022 о 14:48

Днями начальником Христинівської ДПІ Людмилою Вусатою проведено роз’яснювальну роботу з фізичними особами - підприємцями з питань  подачі платниками податків звітності в електронному вигляді.

Людмила Вусата зауважила, що одним з сервісів ДПС є «Електронний кабінет, скористатись ним можливо цілодобово як з персональних комп’ютерів так і з смартпристроїв, сервіс працює безкоштовно.

За допомогою сервісу можливо сформувати та надіслати до органів ДПС електронні документи, у тому числі податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків. Також платники можуть у режимі реального часу отримати доступ до особистої інформації, а саме отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності та інше.

Начальник Христинівської ДПІ звернула увагу присутніх на зручність та переваги подання звітності в електронному вигляді: економія робочого часу платників податків, в т.ч. уникненні черг під час подання звітності; підтвердження доставки звітності; гарантія перевірки звітності на наявність арифметичних помилок; оперативність обробки отриманої інформації; скорочення строків проведення перевірки стосовно правомірності заявлених до відшкодування сум ПДВ і забезпечення своєчасного їх відшкодування платнику податків .

 

За матеріалами Христинівської ДПІ