Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «Гаряча лінія» на тему: «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування: питання та відповіді»

, опубліковано 12 жовтня 2022 о 15:43

Незважаючи на цинічну агресію країни терориста – росії, часті та довготривалі повітряні тривоги, податківці сумлінно працюють та проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед платників податків. Так, традиційно, а українці традиції не порушують, щосереди Золотоніська ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області проводить сеанс телефонного зв’язку «Гаряча лінія» на тему одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Сьогодні, відповідаючи на питання старший державний інспектор Золотоніської ДПІ Наталія Сердюк, довела до відома платника податків, що відповідно до чинного законодавства об’єктами декларування не можуть бути, зокрема, кошти в національній та іноземній валютах, які на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації перебувають у готівковій формі. Для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України до подання Декларації.

Декларанту необхідно звертається до банку для відкриття спеціального рахунку. Порядок відкриття, закриття, зарахування коштів на спеціальний рахунок і здійснення контролю за операціями за таким рахунком встановлюються Національним банком України.

Таким чином, декларант, який бажає задекларувати кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі, повинен до подання Декларації розмістити такі кошти на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України.

Декларування доходів з яких раніше не були сплачені податки, збори чи платежі, це не лише дасть можливість почати свою податкову історію з «чистого аркуша», а й допоможе економіці нашої рідної України вистояти та дати гідну відсіч ворогу!


За матеріалами Золотоніської ДПІ