Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведення зустрічі з представниками Степанецької ТГ

опубліковано 29 вересня 2022 о 15:34

Начальник Канівської ДПІ – Негруца Марта Михайлівна та головний державний інспектор Черкаського сектору податків і зборів з юридичних осіб управління оподаткування юридичних осіб Вінглевська Людмила взяли участь у спільній  зустрічі начальник з представниками Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади - 29.09.2022 року.

В ході зустрічі розглянуто ряд питань щодо забезпечення надходжень до місцевого бюджету, зменшення податкової заборгованості, пошук додаткових резервів наповнення бюджету громади.

Члени комісії обговорили питання щодо реалізації комплексу заходів “УРОЖАЙ-2022”, а саме недопущення нарахування та виплати доходів у вигляді дивідендів засновником сільськогосподарських підприємств (фермерських господарств) без утримання та сплати до бюджету податку на доходи з фізичних осіб і військовий збір, повнотою виплати орендної плати орендодавцям земельних часток паїв та сплати відповідних платежів до бюджету.

 

За матеріалами Канівської ДПІ

Водночас, Марта Негруца наголосила, що вагомим джерелом наповнення місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, плата за землю та податок на нерухоме майно, та звернула увагу на проведенні аналізу сплати податків від суб’єктів господарювання, які мають значні за площею об’єкти нерухомості, але не сплачують або сплачують не значні суми податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки.

Значна увага приділялась питанню заборгованості по орендній платі,  а саме аналізу діяльності боржників та аналізу причин виникнення в них боргу. Для платників, які не виконують свої зобов’язання по договорах оренди землі запропоновано розглянути питання щодо розірвання з ними відповідних договорів.