Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чергова зустріч з платниками податків та керівництвом територіальної громади

, опубліковано 16 вересня 2022 о 11:14

В рамках постійної взаємодії контролюючих органів з територіальними громадами 15 вересня 2022 року за ініціативи керівництва Червонослобідської територіальної громади, начальник Черкаської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Черкаській області Володимир Капура та завідувач Канівського сектору по роботі з податковим боргом управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Черкаській області Антон Надточій  провели виїзну зустріч-нараду з головою Червонослобідської територіальної громади Олександром Литвиненко, керівництвом фінансового відділу Червонослобідської територіальної громади та платниками податків.

Під час зустрічі розглянуто ряд питань, а саме: щодо співпраці та взаємодії між Головним управлінням ДПС у Черкаській області та Червонослобідської територіальною громадою (далі – ТГ, громада), зокрема у сфері податкового законодавства, шляхом вирішення проблемних питань у забезпеченні надходжень до місцевого бюджету в умовах воєнного стану, зменшення податкової заборгованості, пошуку додаткових резервів.

Олександр Литвиненко наголосив, що вагомим джерелом наповнення місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, плата за землю та податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, та звернув увагу на забезпеченні належного контролю за надходженням таких податків, від яких залежить соціально-економічний розвиток кожної громади.

Водночас, Володимир Капура підкреслив, що від результативності проведення інвентаризації земель громади залежить повнота сплати плати за землю,  яка є однією з основних частин наповнення місцевих бюджетів. Поряд з цим запропонував керівництву ТГ проводити зустрічі з платниками податків, шляхом співпраці з податківцями, з питань проведення розяснювальної роботи, щодо детінізації доходів населення, проведення «Деклараційної кампанії – 2022» та  особливостей застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб в умовах воєнного стану. Під час зустрічі Володимир Капура не оминув увагою нагальних питань, щодо застосовують РРО  (ПРРО).

Також, Антон Надточій звернув окрему увагу на погашення податкового боргу платниками податків, які не сплатили зобов’язання з  податку на землю та податку на нерухоме майно за попередні роки і відповідно мають заборгованість перед місцевим бюджетом.

 

За матеріалами Черкаської ДПІ