Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснення платникам щодо одноразового декларування активів та інші новації податкового законодавства

, опубліковано 12 вересня 2022 о 09:21

На нещодавній зустрічі начальник Смілянської ДПІ Наталія Ведмедь розповіла платнику про одноразове декларування активів та застосування РРО чи ПРРО фізичними особами -підприємцями. Зокрема зазначила, що для легалізації неоподаткованих активів тепер громадяни мають ще більше часу, адже податкову амністію продовжено до 1 березня 2023 року. За її словами, скористатися одноразовим декларуванням можуть лише резиденти України, а декларуванню підлягають грошові кошти, рухоме та нерухоме майно, предмети мистецтва та антикваріату, ювелірні вироби, цінні папери та інші активи, які знаходяться як на території України, так і за її межами. Однак, зауважила, не підлягають декларуванню, активи, які розташовані на території країни-агресора.

Задекларовані активи, зазначила Наталія Ведмедь, підлягають оподаткуванню за такими ставками: для об’єктів, які знаходяться на території України - 5%, а для зарубіжних активів – 9 %.

Крім того керівник ДПІ наголосила на важливості дотримання платниками податків чинного податкового законодавства, в тому числі у сфері застосування РРО та програмного РРО та своєчасної сплати податків, зборів та платежів до бюджетів.

 

За матеріалами Смілянської ДПІ