Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з аграріями

, опубліковано 28 липня 2022 о 11:21

Монастирищенський міський голова Олександр Тищенко, його заступник Олег Недогода разом з начальником Монастирищенської ДПІ Сергієм Головченком взяли участь у зборах Спілки сільгоспвиробників та фермерів Монастирищенської громади. Під час зустрічі обговорили важливі для галузі питання, зокрема звернули увагу на збут сільськогосподарської продукції та попросили звернулися до Уряду щодо логістики і продажу зерна за відповідними цінами; невідповідність вартості сільськогосподарської продукції цінам на інші продукти; високу вартість пального; спрощення обліку ПДВ; розрахунок з бюджетом, орендарями та партнерами. Зауважили на необхідності призупинити ліцензування дизпалива на період дії військового стану.

Також, наголосили на тому, що через відсутність шляхів збуту немає можливості здійснювати погашення відсотків за кредитами та розрахунку з власниками орендованих земельних часток (паїв).

Міський голова Олександр Тищенко подякував сільгоспвиробникам та фермерам за активну та постійну допомогу Збройним Силам України, внутрішньо переміщеним особам та долучення до формування гуманітарних вантажів у регіони звільнені від окупації

Олександр Тищенко відзначив, що міська влада відкрита до діалогу з хліборобами й готова допомогти знайти шляхи розв’язання нагальних проблем. Зокрема, у результаті зустрічі було вирішено зробити спільне звернення від міської влади та сільгоспвиробників до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, голови Черкаської ОВА щодо надання державної підтримки сільгоспвиробникам, які забезпечують країну продовольством під час війни.

Сергій Головченко повідомив присутніх про стан сплати податків до бюджету громади за перше півріччя 2022 року  та наголосив на вчасній та в повній мірі сплаті податків з виплачених доходів фізичним особам за оренду земельних часток (паїв).

 

За матеріалами Монастирищенської ДПІ