Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Участь у сесії та зустріч з Лип’янської громадою

, опубліковано 17 червня 2022 о 15:05

Вчора, в адмінприміщенні Лип’янської ТГ відбулась сесія за участі Голови Лип’янської ТГ, депутатського корпус та начальника Шполянської  ДПІ ГУ ДПС у Черкаській області, на якій було розглянуто підвищення ставок єдиного податку та орендну плату за землю.

Після проведення сесії було проведено зустріч із суб’єктами господарювання. Під час зустрічі розглянуто ряд питань, а саме: щодо співпраці та взаємодії між Головним управлінням ДПС у Черкаській області та Лип’янською ТГ, зокрема  з питань несвоєчасних та невідповідних розрахунків з бюджетом, погашення податкового боргу платниками податків, які не сплатили зобов’язання з податку на землю та податку на нерухоме майно за попередні роки, а також не задекларували дане зобов’язання, сплати податку на доходи фізичних осіб, плати за землю та податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, залучення до декларування доходів громадян, які надають послуги з обробітку землі та збору урожаю власною сільськогосподарською технікою, а також до декларування доходів громадян, які самостійно обробляли власні земельні ділянки  (паї) загальною площею понад 2 га та отримали доходи за 2021 рік, які підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб та військовим збором, додержання законодавства щодо збільшення заробітної плати.

Начальник Шполянської ДПІ Петро Стеценко також наголосив на обов’язку оподаткування дивідендів. Крім того, було проведено бесіду щодо «Деклараційної кампанії – 2022» та  особливостей застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб в умовах воєнного стану. Також запрошеним суб’єктам господарської діяльності, які проводять діяльність на території громади, наголошено про необхідність застосування РРО/(ПРРО) та виконання вимог Закону України  “Про порядок обліку товарних запасів за місцем продажу”.

Робота з громадами триває.

 

За матеріалами Шполянської ДПІ