Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Відкритий діалог двох партнерів»

, опубліковано 20 червня 2022 о 08:07

Під гаслом: «Відкритий діалог двох партнерів» 17 червня 2022 року пройшло засідання комісії з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків, зборів та платежів до бюджетів всіх рівнів представників місцевого самоврядування, начальника Золотоніської ДПІ ГУ ДПС у Черкаській області Юрія Байбуза із суб’єктами господарювання, які здійснюють свою діяльність в межах Золотоніської громади.

Метою засідання було провести відкритий діалог між органами влади та суб’єктами господарювання, щоб озвучити та почути проблеми з якими стикається бізнес в умовах військового стану, що призводить до гальмування процесу наповнення бюджету, а також спільно з органами влади знайти шляхи їх подолання.

Основні питання, які розглядалися це: шляхи погашення заборгованості, що виникла на підприємствах; забезпечення надходжень та не допущення факту втрат до місцевих бюджетів по сплаті ПДФО; проведення роботи по виявленню та легалізації праці найманих працівників, дотримання чинного законодавства під час продажу алкогольних напоїв у військовий період.

В ході зустрічі Юрій Байбуз наголосив на важливості дотримання чинного податкового законодавства, особливо у сферах: застосування РРО та програмних РРО, своєчасності сплати податків, зборів та платежів до бюджетів, а також декларування активів, з яких не були сплачені податки і збори, скориставшись правом на податкову амністію.

«Сьогодні, у період коли країна тримає оборону від сил загарбників, ми всі також є воїнами, воїнами економічного фронту. Сплачуючи своєчасно та в повному обсязі податки, збори та платежі до бюджетів, кожний із нас вносить свій особистий внесок у підтримує економіку та наближає нашу спільну перемогу!» − на завершення додав начальник Золотоніської ДПІ.

За матеріалами Золотоніської ДПІ