Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведення роз'яснювальної роботи з метою дотримання чинного законодавства

, опубліковано 28 червня 2022 о 15:10

Днями працівники Ватутінської ДПІ вкотре взяли участь у проведенні рейдів – обстежень у складі робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. В ході рейду проведена роз'яснювальна робота з питань застосування трудового законодавства та запропоновано належним чином дотримуватися чинного законодавства. Роботодавцям, у яких виявлено порушення законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин із найманими працівниками, рекомендовано усунути порушення.

Під час війни всі ми змушені пристосовуватися до нових реалій та працювати в не легких умовах. Податкові відносини в умовах воєнного стану – важлива складова економічного фронту. Держава всіляко намагається підтримати не лише громадян, але й бізнес. Верховна Рада раніше ухвалила закон, що передбачає звільнення підприємців у статусі ФОП від сплати єдиного соціального внеску. На сьогодні, у зв’язку з запровадженням воєнного стану в Україні до платників податків, у тому числі фізичних осіб-підприємців, не застосовуються штрафні санкції за відсутність можливості своєчасно сплатити податки та збори до бюджету.

Збройна агресія ворога негативно вплинула в цілому на розвиток бізнесу. Проте, все ж  нашу територіальну громаду оминули випробовування активними бойовими діями та окупацією території. Тож суб’єкти  господарювання мали змогу  відносно спокійно вести свою діяльність.

Більшість платників відповідально відноситься до виконання своїх обов’язків перед державою та громадою, розуміючи, що саме зараз, як ніколи, за рахунок своєчасної сплати податкових зобов’язань відбувається не лише захист територіальної цілісності нашої країни, а й забезпечується її фінансова стабільність. Проте, деякі платники все ж таки не виконують обов’язки без поважних на те причин.

Тож просимо всіх платників Ватутінської територіальної громади бути відповідальними та  своєчасно і в повному обсязі сплачувати податки та збори до бюджетів усіх рівнів!

Вчасно сплачені податки є тим фінансовим ресурсом, який гарантує нашій громаді повноцінну життєдіяльність і безпеку в умовах війни.

Разом до Перемоги!

 

За матеріалами Ватутінської ДПІ