Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Продовження роз’яснювальної роботи працівниками Катеринопільської ДПІ щодо застосування РРО/ПРРО з 2022 року

, опубліковано 13 січня 2022 о 16:08

У рамках роз’яснювальної кампанії щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами – підприємцями другої-четвертої груп з 1 січня 2022 року  працівниками Катеринопільської ДПІ було проведено з суб’єктами господарювання ряд зустрічей. Під час зустрічей обговорювалися питання щодо новацій у сфері застосування РРО, програмних РРО та обліку товарних запасів фізичними особами - підприємцями, в тому числі платниками єдиного податку.

Працівниками ДПІ було зосереджено увагу платників на законодавчих змінах, які введено з 01 січня 2022 року щодо РРО та програмних РРО.

Детально розповіли, про те, які групи платників єдиного податку застосовують РРО або програмні РРО.

Суб’єктам господарювання наголошено на перевагах користування програмними реєстраторами розрахункових операцій, через які можна здійснювати готівкові розрахунки зі споживачами. Програмне забезпечення (програмний РРО) можна завантажити безкоштовно з сайту ДПС і встановити на свій пристрій. Безкоштовною є не тільки сама програма, але і її підтримка.

Озвучено переваги використання програмних РРО перед класичними РРО, а саме:
- за допомогою різних ґаджетів (програмне забезпечення можна завантажити на смартфон, планшет, комп’ютер тощо);
-швидка та зручна реєстрація програмного РРО через Електронний кабінет;
-можливість використання режиму «офлайн»;
- відсутність необхідності ведення книг обліку розрахункових операцій;
-електронні чеки замість паперових.

На завершення заходів працівниками Катеринопільської ДПІ було наголошено, що на офіційному вебпорталі Державної податкової служби України функціонує банер «Програмні РРО», у якому можна ознайомитися із порядком роботи безкоштовного програмного рішення, нормативно-правовими актами, повідомленнями, роз’ясненнями відеоуроками тощо.