Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємці Смілянщини дізналися більше про переваги програмних РРО та про одноразове (спеціальне) добровільне декларування

, опубліковано 13 січня 2022 о 15:54

Податківці Смілянської ДПІ Головного управління  ДПС у Черкаській області проводить роз’яснення щодо необхідності застосування РРО/ПРРО суб’єктами господарювання у 2022 році.

Як відомо, з 1 січня 2022 року набрали чинності положення абзацу четвертого пункту 61 підрозділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, згідно з якими фізичні особи - підприємці, що перебувають на спрощеній системи оподаткування, а саме – платники єдиного податку ІІ – IV груп, зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – ПРРО) для здійсненні розрахункових операцій.

Начальник інспекції Наталія Ведмедь під час зустрічі, яка відбулась в приміщенні ДПІ роз’яснила, хто звільнений від застосування касових апаратів, а для кого їх використання є обов’язковим. Вона пояснила, що для отримання інформації з питань застосування ПРРО, використання яких значно спрощує процес реєстрації розрахункових операцій, рекомендовано використовувати матеріали банеру «Програмні РРО».

Крім цього, Наталія Ведмедь нагадала, що триває кампанія декларування доходів громадян у рамках «податкової амністії» та закликала громадян скористатись правом на легалізацію доходів, з яких раніше не були сплачені податки. А також нагадала, що подати вказану декларацію  можливо лише у електронному вигляді.

За матеріалами Смілянської ДПі