Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шляхи наповнення бюджету Ватутінської територіальної громади

, опубліковано 27 жовтня 2021 о 14:47

В рамках  реалізації стратегії взаємодії з територіальними громадами 27жовтня 2021 року  начальник Ватутінської ДПІ Ірина Мошенець взяла участь у засіданні робочої групи з контролю за дотриманням земельного законодавства Ватутінської міської ради. Засідання робочої групи провела голова робочої групи,  заступник міського голови Зоя Ляпун. В засіданні робочої групи також взяли участь: начальник відділу  містобудування , архітектури та земельних відносин Олег Пилипенко, начальник відділу  планування та аналізу бюджету за доходами  Руслана Коваленко, староста села Стецівки Тетяна Брусліновська, староста села Чичиркозівки Олена Матвієва, депутати Ватутінської міської ради.

Під час зустрічі Зоя Ляпун повідомила про те, що  в Ватутінській громаді почав працювати онлайн-сервіс Feodal.online, який надає інформацію про земельні ділянки та їх власників. За допомогою даного сервісу буде проведений аудит земель, який дозволить побачити прогалини у земельному банку громади, які можуть приносити кошти, та сприятиме ефективному використанню земельного банку громади. Якісний моніторинг земельних ресурсів дасть можливість вийти на новий рівень співпраці із фермерами та товаровиробниками,  а також залучити більше податків у місцевий бюджет. На сьогоднішній день завдяки даному сервісу вже вдалося виявити частину земельних ділянок по яких незареєстровані договори оренди землі, самозахоплення ділянок, порушення меж, тощо.

Начальник Ватутінської ДПІ Ірина Мошенець наголосила, що  наповнення бюджету — одне з головних завдань влади. А для цього має ефективно використовуватися земельний ресурс. Зростання благополуччя жителів кожного населеного пункту та держави в цілому залежить від рівня наповнення як місцевих бюджетів, так і державного.

Ірина Мошенець проінформувала присутніх  щодо особливостей застосування одноразового(спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.

 

За матеріалами Ватутінської ДПІ