Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб»

, опубліковано 21 жовтня 2021 о 16:33

В рамках продовження проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії з одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, начальником Катеринопільської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області Вікторією Стоколос та  головним державниим ревізор-інспектором Звенигородського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Головного управління ДПС у Черкаській області Наталією Чоловською було проведено зустріч з суб’єктами господарювання.

Присутніх повідомлено про те, що з набранням чинності  Закону України від 15.06.2021 №1539-IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового  (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету” фізичні особи мають право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, та з яких не були сплачені податки і збори, що мали місце до 01 січня 2021року.

Також, наголошено, що період декларування триває з 1 вересня 2021 року до 01 вересня 2022року. Для зручності платників податків такі декларації подаються декларантом в електронній формі за допомогою Електронного кабінету платника податків.

Вікторія Стоколос провела тренінг з платниками щодо подання одноразової  (спеціальної) добровільної декларації через вебпортал ДПС.

На завершення зустрічі платникам податків пояснили переваги використання електронних сервісів ДПС, які за рахунок використання сучасних інформаційних технологій забезпечують дистанційне спілкування з податковою та значно спрощують отримання адміністративних послуг, довідок, подання звітності. Також за допомогою сервісів «InfoTAX», «ЗІР», сторінок в соціальних мережах Facebook, Telegram-канал платники податків можуть першими отримувати анонси та роз’яснення фахівців, новини податкової та іншу корисну інформацію.

 

За матеріалами Катеринопільської ДПІ