Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо популяризації одноразового (спеціального) добровільного декларування

, опубліковано 12 жовтня 2021 о 15:46

Працівники Ватутінської  ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області продовжують роботу в напрямку популяризації одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів.

Днями працівники  ДПІ розмістили  інформаційні листівки В ЦНАП Ватутінської територіальної громади та в відділенні банку «Січ» у м. Ватутіне.

Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету»,  набрав чинності 21 липня 2021 року, в якому визначено, що фізична особа/декларант, яка хоче скористатися таким декларуванням, має право добровільно подати до ДПС України одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Громадяни України матимуть право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію  із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори до 1 січня 2021 року. При цьому у добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

Із задекларованих активів громадянин повинен буде сплатити збір, зокрема, 5 % щодо валютних цінностей на рахунках у банках в Україні, а також інших активів, що знаходяться (зареєстровані) в Україні; 9 % щодо валютних цінностей на рахунках в іноземних фінансових установах, а також з інших активів, що знаходяться за кордоном; 2,5 % щодо номінальної вартості державних облігацій України, придбаних декларантом у період з 1 вересня 2021 року до 31 серпня 2022 року.

 

За матеріалами Ватутінської  ДПІ