Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Одноразове добровільне (спеціальне) декларування громадян»

, опубліковано 11 жовтня 2021 о 15:42

В рамках постійної взаємодії контролюючих органів з територіальними громадами, 11 жовтня 2021 року в.о. начальника Звенигородської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Черкаській області Людмила Марченко на зустрічі з громадськістю, яка відбулась в рамках податкової амністії, в приміщенні Звенигородської районної ради,  повідомила присутніх про те, що з 1 вересня 2021 року розпочалось одноразове (спеціальне) добровільне декларування громадянами України активів, розміщених на території України або  за її  межами, які належать їм на правах власності та з яких, відповідно до вимог законодавства або  міжнародних договорів, не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори.

На зустрічі обговорювалися питання щодо об’єктів громадян, які можуть бути задекларовані та за якими ставками вони оподатковуються. Людмила Марченко розповіла, що  одноразове (спеціальне) добровільне декларування відбувається шляхом подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету у розділі «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація, а подати таку декларацію необхідно до 1 вересня 2022 року та  сплатити одноразовий збір необхідно протягом 30 календарних днів після подання декларації. При цьому, законом надано можливість розбити сплату суми одноразового збору на три роки, при цьому розрахунок збору відбуватиметься за вищими ставками. Крім цього декларанту не потрібно підтверджувати джерела своїх доходів. Якщо громадянин сплатить усі нараховані збори по майну, яке задекларує, - держава гарантуватиме йому звільнення від відповідальності за порушення податкового, валютного законодавства.

На даній зустрічі були присутні начальник фінансово-господарського відділу Звенигородської районної ради Валентина Шульга та начальник відділу з питань організаційного забезпечення діяльності виконавчого апарату Звенигородської районної ради Ніна Скрипник, комендант адміністративних приміщень Звенигородської районної ради Володимир Некречий, які пообіцяли донести дану інформацію до громадян, які звертаються до районної ради.

 

За матеріалами Звенигородської ДПІ