Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформаційно-роз’яснювальна робота податківців Золотоніської ДПІ

, опубліковано 07 жовтня 2021 о 11:19

07 жовтня 2021 року з метою популяризації кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування та сфери застосування РРО/ПРРО, проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу серед фізичних осіб - підприємців, які здійснюють свою діяльність на території Золотоніської територіальної громади. Основними темами для обговорення стали: «Запровадження з 01 вересня 2021 року одноразового (спеціального) добровільного декларування» та «Питання сфери застосування РРО/ПРРО».

Старший державний інспектор Золотоніської ДПІ Наталія Сердюк, зазначила, що з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року, згідно Закону України від 15.06.2021 №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» в Україні  запроваджено одноразове (спеціальне) добровільне декларування або ж податкова амністія.

В цей період, фізичні особи матимуть право задекларувати активи, з яких раніше не були сплачені податки, та почати свою податкову історію з «чистого аркуша». Податкова амністія розповсюджується, зокрема, на такі активи у вигляді грошових коштів, валютних цінностей, цінних паперів, рухомого та нерухомого майна в Україні та закордоном.

Окремими важливими особливостями добровільного декларування активів є те, що подача одноразової декларації проводиться виключно в електронному вигляді та являється правом, а не обов’язком фізичної особи. При цьому, у такій декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

Декларування реального майнового стану надасть змогу безперешкодно витрачати кошти в майбутньому.

Головний державний інспектор Золотоніської ДПІ Світлана Козак довела до відома представників бізнесу про те, що починаючи з 01 січня 2021 року РРО або програмні РРО повинні застосовуватися підприємцями-платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які реалізують: технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту; ювелірні та побутові вироби з дорогоцінних металів дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння; лікарські засоби та вироби медичного призначення, надання послуг у сфері охорони здоров’я. Ще однією умовою для застосування РРО/ПРРО для ФОП-єдинників другої-четвертої груп є перевищення в календарному році обсягу доходу 1320 тис гривень, в результаті цього, ФОП-єдинник зобов’язаний почати проводити розрахунки через РРО або програмний РРО.

 

За матеріалами Золотоніської ДПІ