Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Резерви наповнення бюджету Тальнівської територіальної громади

, опубліковано 31 серпня 2021 о 13:20

Начальник Тальнівської  ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області Тетяна Ковтун 31.08.2021 провела засідання робочої групи з контролю за дотриманням земельного законодавства Тальнівської  територіальної громади. На засідання запрошені  власники господарських дворів юридичних осіб та громадяни власники господарських дворів.

На засіданні розглядалися питання щодо наповнення бюджету громади за рахунок надходжень від громадян, зокрема обговорені питання збільшення надходжень до місцевого бюджету по сільгосптоваровиробниках, залучення резервів ПДФО по виплаті орендної плати за земельні частки (паї) та збільшення фонду оплати праці найманих працівників в сезонний період.

Тетяна Ковтун також звернула увагу присутніх, шо суттєвим резервом бюджету громади залишається добровільне щорічне декларування доходів громадян, а також громадян, які самостійно обробляють власні земельні ділянки чи паї площею понад 2 га, та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції, фізичних осіб – орендодавців, які надають власні земельні ділянки чи паї в оренду громадянам, які не є суб’єктами  господарювання, та отримують дохід у вигляді орендної плати.

Робота з територіальними громадами продовжується, податкова відкрита до співробітництва та конструктивної співпраці.

 

За матеріалами Тальнівської  ДПІ