Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рейд робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення у Ватутінській громаді

, опубліковано 31 серпня 2021 о 15:30

Актуальним на сьогоднішній день залишається питання «тіньової» заробітної плати, використання найманої праці без оформлення трудових відносин. Це питання  містить у собі багато негативних моментів. Від несплати податків, внесків з тіньових доходів громади втрачають тисячі, мільйони гривень доходів до бюджету, Пенсійного та інших страхових фондів, а працівники  залишаються без відповідного соціального захисту та пенсійного забезпечення. Актуальна тема легалізації заробітної плати та зайнятості населення і у Ватутінській громаді.
 31серпня 2021 року, з метою становлення та розвитку цивілізованого ринку праці в громаді, робочою групою було проведено  рейди-обстеження суб’єктів господарювання щодо порядку використання найманої праці у сфері торгівлі та надання послуг відповідно до вимог чинного трудового законодавства та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо соціальних ризиків для громадян. У складі робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення взяли участь старший державний інспектор Ватутінської ДПІ Людмила Матула, начальник  фінансового управління Ватутінської міської ради Валерій Пінькас, головний спеціаліст  відділу планування та аналізу бюджету за доходами – Валентина Рафікова, завідуючий сектором соціально-трудових відносин та експертизи умов праці управління праці та соціального захисту населення Ватутінської міської ради – Людмила Портян.
В ході рейду проведена роз'яснювальна робота з питань застосування трудового законодавства та запропоновано належним чином дотримуватися чинного законодавства. Роботодавцям, у яких виявлено порушення законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин із найманими працівниками, рекомендовано усунути порушення.