Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці податкової взяли участь у тематичному семінарі для бізнесу та громадських організацій

, опубліковано 30 липня 2021 о 09:08

29 липня 2021 року в рамках реалізації Програми розвитку малого та середнього підприємництва Черкаської області на 2021 - 2025 роки Департаментом регіонального розвитку Черкаської обласної державної адміністрації у партнерстві з Жашківською територіальною громадою та спільно з державними органами Черкаської області проведено черговий семінар для підприємців, від податківців взяв участь начальник ДПІ у м. Черкасах Олександр Коваленко.

Під час семінару  розглянуто такі питання:
* податкові нововведення - об'єднана звітність та виправлення помилок, форма №20-ОПП, штрафні санкції за невчасно подану звітність, зміни у формах фіскальних чеків, введення програмного РРО для смартфона;
* електронні трудові книжки - ведення реєстру трудових книжок, покрокові дії для роботодавців та працівників при подачі електронних трудових книжок та яким чином інформація про прийняття, переведення і звільнення буде потрапляти до реєстру застрахованих осіб після сканування трудових книжок, в яких випадках електронна трудова книжка не приймається, презентація зручних та доступних сервісів вебпорталу Пенсійного фонду України;
* електронний реєстр лікарняних: формування електронних лікарняних та їх відображення в особистому кабінеті страхувальника вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України, та інші.

Про важливість і актуальність проведення подібних семінарів свідчить активність учасників семінару, які протягом усього заходу ставили конструктивні запитання до представників державних органів. В заході  взяли участь понад 70 учасників: роботодавці, підприємці, фахівці кадрових служб і бухгалтери Уманського району.

В ході семінару фахівцями податкової надано необхідну консультативну допомогу щодо податкових нововведень - зведена звітність і штрафні санкції за невчасно подану звітність, порядок проведення перевірок, ведення ПРРО, РРО.

 

За матеріалами ДПІ у м. Черкасах