Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шляхи наповнення бюджету Тальнівської територіальної громади

, опубліковано 29 липня 2021 о 17:04

В рамках постійної взаємодії контролюючих органів з територіальною громадаю 28 липня 2021 року Тальнівською міською радою проведено засідання комісії з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, забезпечення повноти і сплати податків.
На засіданні комісії були присутні:
1. Голова комісії    -  Сідько В.П.
2.Секретар комісії  -  Шпичак Н.В.
Члени комісії:
3. Безталанний Є.Ю. - секретар Тальнівської міської ради;
4. Маринченко О.В. - заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради;
5. Свідерський Ю.В. - заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради;
6. Котенко О.В. - керуючий справами виконавчого комітету Тальнівської міської ради;
7. Ковтун Т.А. - начальник Тальнівської ДПІ  Головного управління ДПС у Черкаській області;
8. Толдонова Н.В. - начальник Тальнівського відділу обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області ;
9. Савченко С.В. - директор Тальнівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості.
        
Співпраця податкової служби  з місцевими громадами на сьогодні є одним з пріоритетних напрямків. Адже і податкова служба, і керівники громад зацікавлені у вдосконаленні процесу адміністрування податків, від якого залежить стан наповнення бюджетів. Стабільність та економічний розвиток будь-якої територіальної громади, у першу чергу, залежить від наповнення бюджету громад.

Під час зустрічі розглядалися питання щодо легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, забезпечення повноти  і сплати податків.

Василь Сідько проінформував присутніх про важливість легалізації  трудових відносин між найманими працівниками та роботодавцями, зважаючи на те, що це - перш за все, соціальне питання, податок на доходи фізичних осіб – патріотичний податок, що йде на розвиток нашої громади.  Повідомив, що  головним завданням усіх є подальше підвищення заробітної плати працівників, недопущення виникнення заборгованості з виплати заробітної плати, легалізація заробітної плати.

Запропонував присутнім керівникам запрошеним підприємств  підвищити розмір  заробітної плати до середньообласного показника.

На засідання комісії  запрошені   керівники  ПП Гусєв М.П, ПП Гусєва Н.О, ПП Мельник О.П, директор хлібокомбінату РАЙСТ- Семененко М.О по питанню  підвищення середньомісячної заробітної плати на їх підприємствах.

Начальник Тальнівської ДПІ  проінформувала про електронні сервіси ДПС, можливості та переваги Електронного кабінету, новації в сфері застосування РРО та програмних РРО, а також щодо особливостей застосування одноразового(спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.

 

За матеріалами Тальнівської ДПІ