Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Системна співпраця податківців Уманщини з територіальними громадами

, опубліковано 20 липня 2021 о 15:56

В рамках постійної взаємодії контролюючих органів з територіальними громадами,  начальник Уманської ДПІ Катерина Мовчан провела зустрічі з  головами територіальної громад: Паланської ТГ – 02.07.2021,  Ладижинської ТГ -14.07.2021, Бабанської ТГ - 16.07.2021, Дмитрушківської ТГ –  20.07.2021.

Під час зустрічей розглянули основні завдання щодо комплексного відпрацювання наявних резервів надходження до місцевих бюджетів, легалізації заробітної плати та зайнятості населення, заборгованості зі сплати податків і зборів до бюджетів громад, нецільового використання земель. Також звернули увагу на питання адміністрування плати за землю, рентної плати, екологічного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки по СГД - юридичних особах; забезпечення декларування доходів громадян-одноосібників, виплату орендної плати за паї сільськогосподарськими виробниками.

Крім того, начальник Уманської ДПІ проінформувала про електронні сервіси ДПС, можливості та переваги Електронного кабінету, новації в сфері застосування РРО та програмних РРО, а також щодо особливостей застосування одноразового(спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.

Податкова служба Уманщини має стратегію співпраці з територіальними громадами, в межах чинного податкового законодавства надає роз’яснення та методичні рекомендації для розвитку територіальних громад нової формації. Результатом такої співпраці стає ефективна податкова політика територіальних громад, направлена на збільшення дохідної частини місцевих бюджетів.

 

За матеріалами Уманської ДПІ