Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар для фізичних осіб – підприємців

, опубліковано 28 квітня 2021 о 13:03

27 квітня 2021 року в Консалтинговому центрі Черкаського міського центру зайнятості відбувся семінар для фізичних осіб – осіб підприємців на тему: ”Актуальні питання щодо загальної та спрощеної системи оподаткування” в якому взяв участь начальник відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок у м. Черкасах управління податкового адміністрування фізичних осіб Віталій Лушников.

Під час семінару Віталій Лушников розповів присутнім щодо обов’язків ФОП після державної реєстрації та постановки на облік в ДПС; набуття статусу платника єдиного податку; своєчасне подання заяви про обрання спрощеної системи, групи і ставки єдиного податку; сплата єдиного внеску; важливоcті правильно обрати групу єдиного податку; звітність для новостворених ФОП; якщо ФОП вирішив «закрити» підприємницьку діяльність. Звернув увагу присутніх на семінарі до актуального питання сьогодення — отримання послуг саме в електронному вигляді через функціонування «Електронного кабінету»( http://cabinet.tax.gov.ua). Крім того, функціонує Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР), за допомогою якого платники податків мають можливість оперативно отримати від Контакт-центру ДПС відповіді на запитання, що належать до компетенції ДПС (zir.tax.gov.ua). А також  на те, що в центрах обслуговування платників податків можна отримати широкий спектр послуг: інформаційних, консультаційних та адміністративних.

Завжди актуальна інформація щодо діяльності податкової служби та роз’яснювального характеру розміщена на субсайті Головного управління ДПС у Черкаській області (https://ck.tax.gov.ua/) та на сторінці у Facebook (https://www.facebook.com/tax.cherkasy/).

Всі охочі отримали ґрунтовні відповіді на актуальні запитання.