Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«День відкритих дверей» для школярів

, опубліковано 26 лютого 2020 о 17:24

 «День відкритих дверей» для школярів  

Працівниками Канівської та Чигиринської ДПІ Черкаського управління Головного управління ДПС у Черкаській області проведено День відкритих дверей для учнів 7-8 класів Канівської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 4 Канівської міської ради та дев’ятикласників Чигиринського НВК I-III ступенів №2.
Під час зустрічі податківці зазначили, що головним напрямком реформування служби є розвиток онлайн сервісів і діджиталізація.
Учні дізналися про електронні сервіси податкової служби та акредитований центр сертифікації ключів, де безкоштовно можна отримати ключі електронного цифрового підпису. А також про  «Електронний кабінет», який забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених Податковим кодексом України та  іншими нормативно-правовими актами.
Податківці звернули увагу щодо Деклараційної кампанії -2020 та умови її проведення. Дівчата та хлопці дізналися про податок на доходи з фізичних осіб та умови подання громадянами декларації про отримані доходи.
Також про права платників податку на доходи фізичних осіб встановлені Податковим кодексом України щодо отримання податкової знижки, зокрема права на податкову знижку за навчання.
Крім того, податківці звернули увагу присутніх на введенні з 19 квітня 2020 року нових правил застосування реєстраторів розрахункових операцій.
У Центрах обслуговування платників Канівської та Чигиринської  ДПІ, діти побачили, як відвідувачі подають звітність, отримують консультації, облікові картки платника податків та інші адміністративні послуги.
На завершення заходу, учні подякували працівникам податкової за цікаву зустріч та позитивні враження. Такі зустрічі важливі як для податкової служби, так і для молоді.