Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» про податкову амністію

, опубліковано 13 лютого 2023 о 16:36

Сьогодні, у Жашківській ДПІ ГУ ДПС у Черкаській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування». На запитання громадян відповідала старший державний інспектор  Жашківської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Черкаській області Надія Черноус. 

Під час телефонного спілкування громадяни цікавилися, хто може скористатися одноразовим добровільним декларуванням, які об’єкти підпадають під одноразове добровільне декларування, чи є подання декларації обов’язковим, чи підлягає перевірці така декларація й у який термін проводиться контролюючим органом така перевірка, та у яких випадках подається уточнююча декларація.

При наданні відповідей на питання, зокрема, було наголошено, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування. «Реалізація таких законодавчих нововведень – це спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування».

Як зауважувала податківець, подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію можуть особи, які мають активи, розміщені на території України або за її межами, і якщо такі активи були одержані такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування чи отримання оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори.

Одноразова декларація подається в електронному вигляді через Електронний кабінет платника, а одноразовий збір сплачується протягом 30 календарних днів після її подання, при цьому сплатити одноразовий збір можна одним платежем впродовж 30 календарних днів або розтермінувати сплату на три платежі.

 

За матеріалами Жашківської ДПІ