Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча зустріч зпредставниками Жашківської ТГ

опубліковано 13 лютого 2023 о 16:16

Нещодавно відбулася робоча зустріч начальника Жашківської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області Олесі Петухової з представника фінансового відділу Жашківської територіальної громади.

Основною  метою зустрічі було дотримання законодавства про працю щодо оплати праці, зокрема дотримання норм щодо виплати заробітної плати не нижче за мінімальну заробітну плату, яка з 1 січня 2022 року становить 6700 гривень. Також, обговорили питання недопущення роботодавцями виплати заробітної плати в «конвертах», адже такі незаконні дії позбавляють працівників гарантій, передбачених законодавством. 

Крім того, обговорювались нагальні питання щодо новацій та зміни податкового законодавства. Зокрема, податківець розповіла, що у 2023 році підприємці та юридичні особи, які мають у власності або в оренді сільськогосподарські угіддя, зобов’язані визначити мінімальне податкове зобов’язання за 2022 рік та подати податкову декларацію за податковий період (звітний) рік разом з додатком – розрахунком загального мінімального податкового зобов’язання.

Також, Олеся Петухова інформувала про кампанію декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році, з яких не були сплачені податки, про право громадян на податкову знижку за понесеними витратами впродовж минулого року. Таким правом громадяни можуть скористатися упродовж усього 2023 року. У рамках інформаційної кампанії декларування-2023 наголошено, що з 01.01.2023 діє нова форма податкової декларації та інструкція щодо її заповнення, які затверджені наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 №143 «Про внесення змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03.06.2022 за №593/37929.

Окрім розгляду робочих питань із наповнення бюджету також  висвітлювались питання про одноразове декларування активів фізичних осіб, погашення та недопущення податкового боргу фізичними особами та громадянами тощо. 

 

За матеріалами Жашківської ДПІ