Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо застосування РРО/ПРРО та особливостей справляння єдиного податку

опубліковано 04 квітня 2024 о 09:06

На Чигиринщині проводять роз’яснювальну роботу з підприємцями щодо застосування РРО/ПРРО та особливостей справляння єдиного податку.

Платників поінформували про обов’язок із 01.01.2022 застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (РРО) відповідно до вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» у випадку здійснення розрахункових операцій, про порядок проведення розрахунків, зокрема ведення обліку товарних запасів за місцем їхньої реалізації, у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг із застосуванням РРО.

Подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО можна в електронній або паперовій формі, для реєстрації ПРРО – виключно в електронній формі.

У зв’язку з чинністю з 01.08.2023 Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», яким, зокрема, внесено зміни до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», відновлено дію абзацу сьомого статті 5 цього Закону. У зв’язку з цим використання ПРРО в режимі офлайн без отриманого в контролюючому органі діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером контролюючого органу, заборонено. 

Визначення особливостей справляння єдиного податку платників, які до 1 серпня 2023 року використовували спрощену систему з особливостями оподаткування.

Про наслідки використання праці неоформлених працівників, про порядок оформлення трудових відносин із найманими працівниками, а також про переваги для роботодавців та працівників від використання задекларованих трудових відносин.

Наприкінці розмови розповіли про мобільний застосунок «Моя податкова» та пояснили, як звантажити мобільний застосунок  на телефон.