Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Канівській ДПІ з платниками – про застосування РРО та/або ПРРО

опубліковано 02 квітня 2024 о 16:36

У Канівській ДПІ ГУ ДПС у Черкаській області тривають робочі зустрічі з платниками з питань застосування РРО та/або ПРРО. Кваліфікована консультаційна допомога платникам податків, які звертаються з питань налаштування та застосування ПРРО ДПС, – є одним із основних напрямків роботи фахівців Канівської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області.

Відтак податківці наголошують відвідувачам центру обслуговування платників Канівської ДПІ, що суб’єкти господарювання зобов’язані застосовувати РРО чи ПРРО, проводячи розрахунки.

Крім того, акцентують, що програмне забезпечення надається податковою службою безкоштовно та надають практичну допомогу в його реєстрації.

Також податківці роз'яснили, для кожного ПРРО фіскальним сервером формується окремий діапазон фіскальних номерів, що присвоюються електронним документам під час роботи ПРРО в режимі офлайн. Перша порція зарезервованих номерів Діапазону для ПРРО формується фіскальним сервером автоматично на запит ПРРО для отримання резервних номерів, який є службовим документом, створення якого ініціюється відповідною командою ПРРО (далі – запит ПРРО), або у відповідь на службовий документ з типом «Відкриття зміни», сформований та направлений до фіскального сервера. Відповідь фіскального сервера на запит ПРРО містить перелік фіскальних номерів з Діапазону. Відповідь фіскального сервера на службовий документ з типом «Відкриття зміни» містить номер офлайн сесії та перелік фіскальних номерів з Діапазону.

Діапазон, який видається для роботи ПРРО в режимі офлайн, складається з переліку конкретних зарезервованих за ПРРО фіскальних номерів. Зарезервований за ПРРО фіскальний номер, що присвоюється електронним документам, формується як унікальний набір літер і цифр або цифр, розділених крапками.

Також платникам податків податківці Канівської ДПІ нагадали про реквізити, які обов’язково мають зазначені у фіскальному чеку, розміри штрафних санкцій за невидачу фіскального чеку чи здійснення торгівлі без РРО.