Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про сплату податків та новації податкового законодавства

, опубліковано 07 березня 2023 о 15:32

В.о.начальника Катеринопільської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області Альона Борисенко  провела зустріч з платниками податків щодо важливості вчасної сплати податків  суб’єктами господарювання в умовах воєнного стану та основні зміни податкового законодавства.    

Податківець  наголосила, що сплата податків до бюджету в умовах війни є вагомою підтримкою економічного фронту, а тому бізнес повинен працювати, зберігати робочі місця, виплачувати заробітну плату та сплачувати податки.

Також розповіла про основні зміни податкового законодавства, які відбулися з початком війни, нагадала про зміну розміру єдиного податку з початку року, наголосила на обов’язковому застосуванні суб’єктами господарювання РРО чи ПРРО при проведенні розрахункових операцій.

Альона Борисенко нагадала про кампанію декларування громадянами доходів, в тому числі права платників податків на податкову знижку, яка триватиме до  31.12.2023.

Також податківець звернула увагу на переваги подання платниками податків звітності в електронному вигляді - економія часу, постійне оновлення програмного забезпечення відповідно до змін, захист від несанкціонованих переглядів та втручань, арифметичний контроль за показниками податкової звітності, автоматичне створення архіву електронних  звітів.

 

За матеріалами Катеринопільської ДПІ