Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шполянська ДПІ – щодо декларування доходів

опубліковано 03 червня 2024 о 16:57

Фахівці Шполянської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області проводять роз’яснювальну роботу з питань декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році.

Мова про випадки, коли громадяни зобов’язані задекларувати отримані протягом минулого року доходи, що не оподатковувалися при виплаті. Зокрема: отримання спадщини або подарунків від осіб не першого та не другого ступеня споріднення, доходів від оренди майна іншій фізичній особі, доходів від операцій з продажу (обміну) рухомого та нерухомого майна, прощеного боргу, суми заборгованості, за якими минув строк позивної давності, нецільової благодійної допомоги понад установлену норму, додаткового блага, іноземних доходів та отримання доходів від інших фізичних осіб (резидентів або нерезидентів), які не є податковими агентами, тощо.

Під час спілкування наголошують громадянам, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів на вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті платника функціонує розділ «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді, а для декларантів, які використовують право на податкову знижку є можливість додавання копій первинних документів.