Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо процедури декларування доходів

опубліковано 23 травня 2024 о 17:20

Для кваліфікованої допомоги платникам щодо процедури декларування доходів, отриманих у 2023 році, працівники Ватутінської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області провели відповідні роз’яснення.

Фахівці поінформували відвідувачів ЦОПу про те, які саме доходи підлягають обов’язковому декларуванню, в які терміни подати декларацію і до якого часу сплатити податкові зобов’язання. Зокрема, підкреслили, що декларацію про доходи і майновий стан необхідно було подати до податкової інспекції до 1 травня поточного року. Громадяни ж, які мають право на податкову знижку за витрати 2023 року, мають подати декларацію до 31 грудня 2024 року. Щодо сплати задекларованих сум, то крайній термін припадає на 1 серпня.

Також звернули увагу платників, що зручніше заповнити й подати декларацію за допомогою Електронного кабінету платника. Авторизовані платники мають можливість це зробити онлайн, при цьому заощаджуючи свій час. Сервіс Е-кабінет дозволяє подати декларацію про майновий стан і доходи, переглянути подану звітність, зареєструвати програмний РРО та перевірити стан розрахунків з бюджетом.