Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Головне управління ДПС у Черкаській області надає платникам 81 адмінпослугу

, опубліковано 24 липня 2024 о 15:12

Про надання адміністративних послуг Центрами обслуговування платників Черкащини поінформувала під час вебінара начальниця управління податкових сервісів ГУ ДПС у Черкаській області Наталія Бойко.

За її словами, одним із головних завдань ДПС в сучасних умовах забезпечення сервісного обслуговування платників є створення сприятливих умов для своєчасного та повного виконання платниками своїх податкових обов’язків шляхом надання зручних і надійних способів інформаційної взаємодії з платниками податків на основі сучасних технологій.

Важливим кроком при впровадженні змін в обслуговуванні платників податків стало прийняття 6 вересня 2012 р. ЗУ № 5203 «Про адміністративні послуги», у якому зазначено про створення таких структурних одиниць як центри надання адміністративних послуг. ДПС України як і інші органи виконавчої влади у розумінні цього Закону є суб’єктом надання адміністративної послуги. Саме тоді і були створені центри обслуговування платників (ЦОП). ЦОП – це постійно діючий робочий орган ГУ ДПС, в якому надаються послуги структурними підрозділами ГУ ДПС, відповідальними згідно з функціональними обов’язками за надання адміністративних послуг, консультацій, приймання та реєстрацію вхідної кореспонденції.

У Головному управлінні ДПС у Черкаській області створено та функціонує при державних податкових інспекціях 21 центр обслуговування платників. Головним управління ДПС у Черкаській області надається 81 адміністративна послуга, до надання яких залучені фахівці управлінь податкових сервісів, оподаткування юридичних осіб, оподаткування фізичних осіб, контролю за підакцизними товарами, по роботі з податковим боргом та ДПІ.

Адміністративні послуги надаються в ЦОП та Головному управлінні ДПС у Черкаській області відповідно до інформаційних карток та нормативних документів, якими керуються фахівці ДПС. З інформаційними картками адміністративних послуг та зразками заяв кожен платник податків має можливість ознайомитись у приміщеннях Центрів обслуговування платників та на субсайті Головного управління ДПС у Черкаські області офіційного вебпорталу ДПС.

Серед адміністративних послуг найпопулярнішими є видача картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків (ДРФО) та видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

В ЦОП ДПІ у м. Черкасах та Звенигородській ДПІ працівниками сектору реєстрації користувачів надаються електронні довірчі послуги, здійснюється формування, блокування, поновлення та скасування сертифікатів відкритих ключів.

На головній сторінці субсайту Головного управління ДПС у Черкаській області вебнорталу ДПС у розділі «Діяльність» підрозділу «Адміністративні послуги», розміщено:

- перелік адміністративних послуг, які надаються у Г оловному управлінні ДПС у Черкаській області;

- інформаційні картки на кожну адміністративну послугу;

- форми всіх заяв, що подаються для отримання адміністративних послуг та зразки заповнення таких заяв;

- інформацію про режим доступу до приміщень, в яких здійснюється прийом осіб, які звертаються за отриманням адміністративних послуг, наявність сполучення громадського транспорту, під’їзних шляхів та місць паркування, а також схеми проїзду.

Платники податків можуть звернутись до ЦОП за отриманням таких видів послуг:

- адміністративні послуги;

- інші послуги та сервіси;

- супутні послуги.