Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Деклараційна кампанія – 2020: Граничні строки подання податкової декларації про майновий стан і доходи у 2020 році

, опубліковано 10 лютого 2020 о 15:33




 

(тези начальника управління податків і зборів з фізичних осіб  ГУ ДПС у Черкаській області Миколи Кислинського)

Тема вебінару – Деклараційна кампанія – 2020: Граничні строки подання податкової декларації про майновий стан і доходи у 2020 році

Головне управління ДПС у Черкаській області запроваджує серію вебінарів для платників податків Черкащини щодо ДЕКЛАРАЦІЙНОЇ КАМПАНІЇ 2020

Головне управління ДПС у Черкаській області нагадує, що з 1 січня 2020 року розпочалася кампанія декларування, за якою окремі категорії громадян зобов'язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи (далі - податкова декларація) та визначити податкові зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору, та/або мають право подати декларації для отримання податкової знижки.


Актуальний коментар Головного управління ДПС у Черкаській області щодо граничних строків подання податкової декларації про майновий стан і доходи у 2020 році.
10.02.2020 - для фізичних осіб - підприємців (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) (протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (року).
У разі якщо фізична особа - підприємець (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) отримує інші доходи, ніж від провадження підприємницької діяльності, такі доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи зазначаються в річній податковій декларації, що подається у строк, визначений п.п. 49.18.5 п. 49.18 ст. 49 Кодексу
30.04.2020 - для громадян, які зобов’язані подати декларацію (до  01 травня року, що настає за звітним).
30.04.2020 - для осіб, які провадять незалежну професійну діяльність (до  01 травня року, що настає за звітним).
31.12.2020 - для громадян, які мають право на податкову знижку (по 31 грудня (включно)  наступного за звітним податкового року).   
30 календарних днів з дня проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності – для фізичних осіб – підприємців, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця за її рішенням.
У разі проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця за її рішенням останнім базовим податковим звітним) періодом є період з дня, наступного за днем закінчення попереднього базового податкового (звітного) періоду до останнього дня календарного місяця, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності.
Не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду – для платників податку - резидентів, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання.
Якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем  (п. 49.20 ст. 49 Кодексу).
При отриманні іноземних доходів: у разі відсутності у платника податку підтверджуючих документів щодо суми отриманого ним доходу з іноземних джерел і суми сплаченого ним податку в іноземній юрисдикції, оформлених відповідно до ст. 13 Кодексу, то згідно з п.п. 170.11.2 п. 170.11 ст. 170 Кодексу такий платник зобов’язаний подати до контролюючого органу за своєю податковою адресою заяву про перенесення строку подання декларації до 31 грудня року, наступного за звітним. Заява подається до 01.05.2020 (граничний термін подання декларації).
Звертаємо увагу, що платники податків подають декларацію про майновий стан і доходи за новою формою. Зміни до форми податкової декларації внесені наказом Міністерства фінансів України від 25.04.2019 № 177 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859».

Декларацію про майновий стан і доходи платники податків подають до державної податкової інспекції за місцем своєї податкової адреси (реєстрації).

Слід зазначити, що виконати конституційний обов’язок – прозвітуватися про минулорічні доходи, жителі Черкаської області можуть у Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях області. Правильно заповнити і подати декларацію про доходи громадянам допоможуть фахівці податкової.


Інформаційно - роз’яснювальна робота триває!   Нові відео чекайте на сайті та сторінці у фейсбук
Ми працюємо для вас!
До зустрічі!