Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Взаємодія ДПС та ОМС: відбулась онлайн-зустріч

, опубліковано 22 березня 2024 о 14:38

Сьогодні відбулась інформаційна онлайн-сесія «Особливості реалізації повноважень ОМС щодо податків та зборів в умовах воєнного стану». Захід організований Регіональним офісом «Програми U-LEAD з Європою» в Черкаській області.

До онлайн-зустрічі долучились в.о. начальника ГУ ДПС у Черкаській області Володимир Жаврід, керівники профільних структурних підрозділів, а також представники органів місцевого самоврядування Черкащини.

Під час заходу обговорили актуальні питання, а саме:

-  зміни в податковому законодавстві та їх вплив на організацію роботи ОМС із запровадження та мобілізації місцевих податків і зборів;

- взаємодію ДПС та ОМС через ІТС «Електронний кабінет»;

- повноваження органів місцевого самоврядування в частині інформування податкових органів за встановленими формами;

- організацію роботи щодо зменшення податкового боргу перед місцевим бюджетом;

- адміністрування податків і зборів з юридичних осіб.

«Ефективна взаємодія ДПС та органів місцевого самоврядування – це запорука успішного наповнення місцевих бюджетів», – зазначив Володимир Жаврід та підкреслив, що реалізація повноважень органів місцевого самоврядування щодо податків та зборів набуває ще більшого значення в умовах воєнного стану.

За результатами зустрічі було прийнято ряд рекомендацій щодо покращення взаємодії ДПС та ОМС, а також посилення роботи щодо мобілізації місцевих податків і зборів.