Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закон України 3817-IX: вимоги до матеріально-технічної бази малого виробництва продукції

, опубліковано 08 січня 2025 о 11:26

Закон України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» від 18 червня 2024 року № 3817-IX встановлює вимоги до матеріально-технічної бази малого виробництва виноробної продукції (Стаття 9.)

1. Матеріально-технічна база малого виробництва виноробної продукції включає:

1) земельні ділянки, що належать суб'єкту господарювання на підставі будь-якого речового права, визначеного законом, на яких суб'єкт господарювання вирощує плоди, ягоди, виноград, розміщує товарну пасіку;

2) відокремлені нежитлові приміщення, призначені для здійснення господарської діяльності, що належать суб'єкту господарювання на підставі будь-якого речового права, визначеного законом;

3) власну або залучену на договірних засадах лабораторію для проведення робіт з перевірки якості та безпечності вин виноградних, вин плодово-ягідних, напоїв медових;

4) обладнання для виробництва та розливу у споживчу тару вин виноградних, вин плодово-ягідних, напоїв медових, а саме для забезпечення:

зважування плодів, ягід, винограду, меду;

подрібнення, пресування плодів, ягід, винограду;

бродіння та відстоювання сусла з плодів, ягід, винограду, меду;

зберігання або витримки виноматеріалів плодово-ягідних, виноградних, напоїв медових;

розливу вин плодово-ягідних, виноградних, напоїв медових у споживчу тару;

санітарної обробки технологічного обладнання, винопроводів та інвентарю згідно з вимогами законодавства України.

2. Малі виробництва виноробної продукції здійснюють переробку плодів, ягід, винограду, виробництво, зберігання та обробку виноматеріалів плодово-ягідних, виноградних та/або медових з використанням типового обладнання і технологічних ємностей, вироблених із корозійностійких матеріалів, відповідно до вимог Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".

3. Вимоги до матеріально-технічної бази малого виробництва виноробної продукції визначаються цим Законом.

4. Мале виробництво виноробної продукції подає до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, декларацію відповідності матеріально-технічної бази малих виробництв виноробної продукції вимогам законодавства.

5. Форма декларації відповідності матеріально-технічної бази малих виробництв виноробної продукції вимогам законодавства, порядок її подання та реєстрації визначаються Кабінетом Міністрів України.