Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Оподаткування в фокусі: Громадська рада ДПС Черкащини обговорює актуальні питання

, опубліковано 10 жовтня 2024 о 14:08

Члени Громадської ради при ГУ ДПС у Черкаській області провели інформаційну зустріч, щоб обговорити нагальні питання оподаткування та шляхи співпраці з громадськістю.

Під час зустрічі в.о. начальника ГУ ДПС у Черкаській області Володимир Жаврід поінформував про діяльність податкової служби Черкащини за 9 місяців 2024 року. У своїй доповіді він акцентував увагу на ключових показниках роботи, зосередившись на надходженнях до бюджету та боротьбі з податковими правопорушеннями.

Голова Громадської ради Євгеній Нагорний доповів про діяльність Громадської ради за звітний період. Він окреслив основні напрямки роботи Ради, зокрема, співпрацю з зацікавленими сторонами, що сприяє кращому розумінню проблем платників та пошуку оптимальних рішень для їх вирішення.

Учасники зустрічі обговорили:

- особливості застосування режиму експортного забезпечення (зміни до податкової накладної та звітності по ПДВ);

- реалізацію експериментального проекту щодо функціонування системи управління податковими ризиками (комплаєнс-ризиками) в Державній податковій службі України;

- зміни у податковому законодавстві в частині нарахування та сплати військового збору.

Податкова служба продовжує й надалі активно співпрацювати з громадськістю задля забезпечення прозорої та ефективної роботи ДПС, захисту прав платників податків та сприяння розвитку економіки регіону.