Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Планові та позапланові документальні перевірки платників. Підсумки семи місяців роботи

, опубліковано 14 серпня 2024 о 10:39

Станом на 1 серпня нинішнього року на Черкащині проведено 38 планових документальних перевірок господарської діяльності платників, за результатами яких донараховано 185,5 млн грн та зменшено від’ємне значення з податку на додану вартість на суму  6,73 млн грн. На одну документальну планову перевірку з порушеннями донарахування складають 4,88 млн грн.

Також проведено 53 позапланових документальних перевірок фізичних осіб - платників податків (пп.78.1.7, пп. 78.1.8 ПКУ), з них по 44 платникам  виявлені порушення. За результатами проведених позапланових перевірок фізичних осіб – підприємців донараховано 1,362 млн грн та зменшено від’ємне значення з податку на додану вартість на суму 0,92 млн грн, зменшено бюджетне відшкодування  з податку на додану вартість на суму  0,09 млн грн, на одну позапланову перевірку з порушеннями  донарахування складають 0,03 млн грн.

На виконання наказу ДПС України від 15.09.2020 №499 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо організації роботи комісій з розгляду питань доцільності/недоцільності проведення перевірок фізичних осіб у зв’язку з припиненням платників податків та форми висновку доперевірочного  аналізу щодо недоцільності проведення перевірки», проаналізовано 2797 платників податків, з яких по 845 - сформовано висновки про недоцільність проведення документальних перевірок. 

Станом на 01.08.2024 року провели 123 документальні позапланові перевірки юридичних осіб, з них 36 перевірок очолені підрозділом податкового аудиту та підрозділом оподаткування фізичних осіб - 87 позапланових документальних перевірок юридичних осіб, які перебувають у стані припинення, з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску. За результатами проведених перевірок, донараховано 0,4 млн грн.

Взято участь у проведенні 18 документальних планових перевірках юридичних осіб (розділ І-ІІ плану-графіка) з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску. За результатами проведених перевірок, донараховано 1 млн грн.

Проведено 4 документальні планові перевірки юридичних осіб (розділ IV плану-графіка) з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску. За результатами проведеної перевірки, донараховано 0,58 млн грн.