Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ЦОПи Черкащини: за п'ять місяців нинішнього року в центрах обслуговування платників надали більше 40 тисяч адмінпослуг

, опубліковано 24 червня 2024 о 09:46

При державних податкових інспекціях Головного управління ДПС у Черкаській області функціонує 21 Центр обслуговування платників (ЦОП), в яких платники податків можуть отримати інформаційні, консультативні та адміністративні послуги. Центри обслуговування платників надають 79 адміністративних послуг. ЦОП працюють: понеділок-четвер із 8 години до 17 години, у п’ятницю – до 15 години 45 хвилин; обідня перерва з 12 години до 12 години 45 хвилин; субота та неділя – вихідні дні.

Протягом п’яти місяців цього року центрами обслуговування платників ГУ ДПС надано 42 094 адміністративні послуги. Найчастіше жителі області звертались за отриманням адміністративних послуг: видача картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Загалом у січні-травні 2024 року надано 26 130 таких послуг. Другою за затребуваністю залишається послуга – видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. За п’ять місяців 2024 року видано 10 415 таких відомостей. Значну кількість послуг було надано щодо реєстрації книг обліку розрахункових операцій та реєстрації реєстратора розрахункових операцій – 3021 та 977 відповідно.

Зауважимо, адміністративні послуги надаються в ЦОП та Головному управлінні ДПС у Черкаській області відповідно до інформаційних карток та нормативних документів, якими керуються фахівці ДПС. З інформаційними картками адміністративних послуг та зразками заяв кожен платник податків має змогу ознайомитись у приміщеннях Центрів обслуговування платників та на субсайті Головного управління ДПС у Черкаські області офіційного вебпорталу ДПС за адресою: https://ck.tax.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/.

Ознайомившись з інформаційними картками адміністративних послуг, можна отримати інформацію про місцезнаходження суб’єкта надання адміністративної послуги; місця прийому суб’єктів звернень; перелік документів, необхідних для отримання адміністративної послуги, а також вимоги до них; порядок та спосіб подання документів, необхідних для отримання адміністративної послуги; платність надання адміністративної послуги; строк надання адміністративної послуги; перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги; результат надання адміністративної послуги; способи отримання результату; акти законодавства, що регулюють порядок та умови надання адміністративної послуги та довідкову інформацію.