Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Черкаські податківці встановили факт нелегальної праці та порушення порядку реалізації підакцизних товарів

, опубліковано 03 червня 2024 о 16:51

Не уклали трудовий договір із найманим працівником? Будьте готові сплатити великий штраф, який може суттєво вдарити по вашому бізнесу. 

Під час проведення первірки фахівцями управління податкового аудиту ГУ ДПС у Черкаській області встановлено факт нелегальної праці та порушення норм чинного законодавства в частині реалізації тютюнових виробів.

У ході проведення фактичної перевірки виявлено, що суб'єкт господарювання здійснював господарську діяльність з порушенням дотримання законодавства щодо укладання трудового договору та оформленням трудових відносин з працівниками (найманими особами). 

Також, було встановлено, що суб'єкт господарювання здійснював реалізацію підакцизних товарів з порушенням ведення в порядку, встановленому законодавством, обліку товарних запасів, які на момент перевірки знаходяться у місці продажу (господарському об'єкті). 

За результатами перевірки на порушника складено адмінпротокол, та в подальшому будуть застосовані штрафні (фінансові) санкції, передбачені чинним законодавством.

ГУ ДПС у Черкаській області застерігає платників податків від подібних порушень та нагадує про необхідність дотримання норм податкового законодавства, адже це запорука успішного розвитку бізнесу!

Крім того, нагадуємо, що повідомити ДПС про незаконну господарську діяльність (торгівля без державної реєстрації, без застосування РРО, без наявності відповідних ліцензій тощо) можна через чат-бот «StopViolationBot» у месенджері «Telegram».