Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Додатково оформлені працівники та легалізовані доходи: результати роботи зі суб'єктами господарювання, що виплачували зарплатню з порушенням законодавства

, опубліковано 20 травня 2024 о 11:17

Інформуємо про вжиті заходи з відпрацювання суб’єктів господарювання, які виплачували заробітну плату з порушенням вимог чинного законодавства. 

За результатами проведеної роботи, роботодавцями додатково оформлено 2238 найманих працівників, легалізовано 16,1 млн грн доходів. У результаті до бюджету щомісячні додаткові надходження ПДФО становлять 2,9 млн грн, єдиного внеску – 3,5 млн грн.

Забезпечено відпрацювання підприємств, які нараховували заробітну плату нижче законодавчо встановленої мінімальної. На засіданнях спільних комісій (робочих групах) з питань підвищення рівня виплати заробітної плати протягом січня-квітня 2024 року заслухано 239 керівників підприємств та 201 суб’єкта господарювання – фізичних осіб, які проводили виплату зарплати в розмірі нижче законодавчо встановленої мінімальної або значно нижче середньої по регіону. У підсумку, 222 підприємствами та 190 суб’єктами господарювання – фізичними особами підвищено розмір заробітної плати, у результаті до бюджету додатково надійшло 0,6 млн грн ПДФО та 0,731 млн грн єдиного внеску.

Керівниками структурних підрозділів ГУ ДПС, територіально розміщених у ДПІ, проведено роботу з керівниками 305 підприємств та 279 суб’єктами господарювання – фізичними особами, що виплачували заробітну плату працівникам нижче або на рівні законодавчо встановленої мінімальної, за її результатами 286 підприємствами та 260 суб’єктами господарювання – фізичними особами підвищено розмір заробітної плати, до бюджету додатково надійшло 1,2 млн грн ПДФО та 1,5 млн грн єдиного внеску.