Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці податкової, пенсійної служб та профспілок – про легалізацію трудових відносин

, опубліковано 01 березня 2024 о 14:34

Питання легалізації трудових відносин обговорили днями фахівці Головного управління ДПС у Черкаській області, Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області та профспілок Черкащини. Захід відбувся за ініціативи Федерації профспілок Черкаської області та в межах комунікаційної платформи при ГУ ДПС.

Від податкової служби в області участь в нараді взяла заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску управління оподаткування фізичних осіб Любов Струніна. Йшлося про важливість сплати податків і зборів, єдиного соціального внеску. Також проаналізували результати їх сплати юридичними та фізичними особами, що здійснюють діяльність на території Черкащини. Говорили про необхідність дотримання платниками ст.67 Конституції України, зокрема: «Кожен зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом», про важливість та переваги  офіційного працевлаштування, шляхи подолання нелегального працевлаштування. 

За інформацією Головного управління ПФУ у Черкаській області, станом на 01.01.2024 відповідно до звітів страхувальників за грудень 2023 року: 

-кількість найманих працівників – 237,6 тис. осіб; 

-кількість застрахованих осіб, які отримують грошове забезпечення, – 46,1 тис. осіб; 

-кількість застрахованих осіб за деякими категоріями (батьки-вихователі, догляд, строкова військова служба тощо) – 25,4 тис. осіб;

 -кількість фізичних осіб-підприємців – 54 тис., із них сплачують єдиний внесок за себе – 13,1 тис. осіб; 

-кількість застрахованих осіб, які сплачують добровільно єдиний внесок – 409 осіб.