Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

РРО/ПРРО: питання у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій

, опубліковано 06 грудня 2023 о 11:39

Запитання: «Друзі та колеги, така історія. До ТРК, де працюють мої клієнти, прийшли податківці й розповили про обов'язковий РРО та ПРРО з 1 жовтня й про обов'язкові реквізити чеку. Моя клієнтка має ПРРО CashDesk ще з початку 2022 року. Вона показала їм чек й вони зробили 2 зауваження: не має абревіатури «ФОП» перед прізвищем та ініціалами ФОПа й не має прізвища та ініціалів касира. З приводу касира, я не бачу такого в обов'язкових реквізитах. Є тільки реквізит: підпис касира (якщо це передбачено правилами платіжної системи), перед яким друкується відповідно напис «Касир».»

 Відповідь: Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів не вимагає обов’язкового зазначення абревіатури «ФОП» перед прізвищем та ініціалами такого суб’єкта господарювання.

Напис «Касир» (рядок 17) друкується лише у разі застосування під час проведення розрахунків з використанням електронного платіжного засобу (платіжної картки) платіжного терміналу та якщо це передбачено правилами платіжної системи.

За інформацією ДПС України