Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

РРО/ПРРО: питання у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій

, опубліковано 30 листопада 2023 о 16:21

Запитання: «Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, по реєстрації чеків. Оплата приймається через термінал на телефоні. Гроші надходять на р/р ФОП на наступний робочий день. Зазвичай чек реєструвала датою надходження коштів на р/р. Не можу знайти ніякої інформації на цей рахунок, можливо щось змінилося.»

Відповідь: Запитання не містить достатньої інформації для надання вичерпної відповіді та потребує деталізації. Водночас, якщо Ви при продажу товарів фізично приймаєте до оплати платіжні карти, то відповідно до вимог Закону про РРО такі операції мають бути фіскалізовані в момент їх здійснення.

Запитання: «Доброго вечора! ФОП встановив РРО (не ПРРО, а саме РРО). Яким чином формується звіт за продані товари за місяць, щоб внести в книгу доходів?»

Відповідь: Щодо порядку користування касовою технікою, зокрема формування звіту проданих товарів за місяць, рекомендуємо звернутися безпосередньо до центру сервісного обслуговування, з яким у Вас укладено договір, для отримання вичерпної інформації та консультації з цього питання.

За інформацією ДПС України