Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тривають інформаційні  зустрічі  з платниками Черкащини

, опубліковано 24 листопада 2023 о 14:22

Податківці продовжують проводити щоденне інформування  суб’єктів підприємницької діяльності у зв’язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Так, днями у ході зустрічей з платниками фахівці  державних податкових інспекцій Черкащини розповіли про новації податкового законодавства та наголосили, що добровільне виконання вимог Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок.

При цьому наголошують, що варіантом заміни класичному є програмний РРО, який можна встановити на смартфон, планшет, комп’ютер чи інший пристрій, який має операційну систему Windows або Android та підключення до Інтернет. І в цьому переваги програмних РРО - для фіскалізації розрахункових операцій можна буде застосовувати гаджети, не встановлюючи касові апарати, що зменшить витрати суб’єктів господарювання.

Нагадаємо, що програмне забезпечення ПРРО від ДПС знаходиться за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro.