Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Головне управління ДПС у Черкаській області: виховуємо майбутнє покоління сумлінних платників

, опубліковано 07 листопада 2023 о 17:52

Головне управління ДПС у Черкаській області традиційно приймає у своїх стінах юних жителів Черкас. Цього разу до обласної податкової завітали школярі черкаських загальноосвітніх навчальних закладів.

Фахівці Головного управління ознайомили хлопців та дівчат з особливостями роботи податкової служби. Під час екскурсії учні мали можливість дізнатися про історію податкової служби, а також про те, як працює система оподаткування в Україні.

В. о начальника ГУ ДПС у Черкаській області Володимир Жаврід наголосив на тому, що надзвичайно важливим є виховання податкової культури у молоді, адже молодь є майбутнім країни.

«Молодь є найбільш активною та динамічною частиною суспільства. Вона формує майбутнє країни, її економічний розвиток та соціальний прогрес. Тому важливо, щоб молодь мала правильне розуміння важливості сплати податків», - акцентував він.

Начальник ДПІ у м. Черкасах Олександр Коваленко натомість провів екскурсію до Центру обслуговування платників податків, що розміщений в приміщенні Головного управління. Розповів про сучасні можливості податкової, електронні сервіси, що дають змогу платникам ефективно та швидко працювати, не втрачаючи власного часу, ознайомив з принципами надання адміністративних послуг і консультацій платникам.

А ще школярі дізналися, що таке податкова знижка для навчання та як стати підприємцем.  Про це і не лише розповів начальник відділу податків і зборів з фізичних осіб у м. Черкасах та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Черкаській області Віталій Лушников.

Також дітям проведено екскурсію музеєм податкової служби області та надано можливість відчути себе в ролі спікерів у медіастудії Головного управління, де проводяться вебінари для платників податків та службові відеоконференції.