Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Володимир Жаврід – студентам: «Сумлінна й добросовісна сплата податків – запорука фінансової стабільності нашої держави»

, опубліковано 26 жовтня 2023 о 16:54

Особливості роботи податкової служби, зокрема про основні пріоритети та завдання, розповіли сьогодні податківці Головного управління ДПС у Черкаській області студентам Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького. 

В.о. начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Володимир Жаврід розповів студентам те, що може бути для них корисним у повсякденному житті, як фізичних осіб. Йшлося в цілому про систему оподаткування, зокрема рухомого й нерухомого майна, важливість сумлінної сплати податків кожним громадянином, що є запорукою наповнення бюджетів та стабільності нашої держави, роботу підприємців в умовах новацій податкового законодавства, зокрема обов’язок застосування реєстраторів розрахункових операцій під час розрахункових операцій та ін.

Студенти мали змогу на власні очі побачити, як працює Центр обслуговування платників податків у приміщенні Головного управління. Так, керівник ДПІ у м. Черкасах Олександр Коваленко ознайомив студентів із принципами надання адміністративних послуг і консультацій платників, приймання та надання податкової звітності, а також розповів про можливість отримання податкової знижки на навчання. Таким чином студенти дізнались про сучасні нововведення, електронні сервіси, а саме: переваги Електронного кабінету, можливості застосунку «Моя податкова» та ін.

Натомість керівниця управління персоналу ГУ ДПС у Черкаській області Інна Позднякова деталізувала про загальну структуру Головного управління, податкові інспекції в області, зупинилась на особливостях призначення на посади державної служби, зокрема й у період воєнного стану, можливість проходження практики в стінах податкової та ймовірного подальшого працевлаштування в ГУ ДПС.

Молодь оглянула експозиції музею Головного управління, студії відеозаписів фахівців Управління, і, звісно, одержала відповіді від працівників ГУ ДПС на низку питань.

Нагадаємо, у 2021 році був підписаний Меморандум про співпрацю між Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького та Державною податковою службою України.

Завдяки цьому студенти навчального закладу мають змогу ознайомитись з роботою органів податкової служби області та визначитись щодо конкретних напрямків фінансової сфери у подальшій діяльності в майбутньому.