Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На зустрічі з керівниками територіальних громад Звенигородщини – про наповнення місцевих бюджетів

, опубліковано 12 жовтня 2023 о 10:06

У приміщенні Звенигородської районної військової адміністрації відбулася зустріч із керівниками тергромад району. Під час наради обговорили питання наповнення та пріоритети витрачання місцевих бюджетів. Зустріч відбулася під керівництвом першого заступника голови Черкаської обласної державної адміністрації Наталії Кравченко за участі Директора департаменту фінансів Черкаської обласної державної адміністрації Вікторії Диченко, заступника Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Дмитра Мироненка, начальника Головного управління Державної казначейської служби України у Черкаській області Сергія Никопаненко, начальника Звенигородської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Черкаській області Ірини Бистрової, заступника директора Департаменту – начальника управління планування регіонального розвитку Департаменту регіонального розвитку Черкаської обласної державної адміністрації Сергія Даниленка, голови Звенигородської районної державної адміністрації Юрія Піковського, голів територіальних громад та керівників місцевих фінансових органів Звенигородського району. 

На зустрічі розглянули стан виконання місцевих бюджетів області та пріоритетні напрямки використання коштів, взаємодію з територіальними громадами щодо збільшення податкових надходжень до місцевих бюджетів, права працівників на безпечну та задекларовану працю, виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану, впровадження проектного підходу, залучення міжнародної технічної допомоги та інших позабюджетних джерел фінансування на розвиток територіальних громад. 

Начальник Звенигородської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Черкаській області Ірина Бистрова зазначила, що у 2022 році було підписано Меморандум про співпрацю та взаємодію між Головним управлінням ДПС у Черкаській області та кожною територіальною громадою області. Ним визначено заходи щодо збільшення надходжень до місцевих бюджетів по кожному напрямку. 

Головним досягненням спільної роботи є те, що в умовах воєнного стану забезпечена позитивна динаміка та виконання доходів місцевих бюджетів, але стабільний темп росту доходів та виконання розписів прямо залежать від розширення бази оподаткування на місцях та залучення резервів у процесі взаємодії між органами місцевого самоврядування та податковою службою. Ірина Бистрова акцентувала увагу на напрямках та можливостях збільшення надходжень до місцевих бюджетів Звенигородського району, за рахунок спільної роботи фахівців Головного управління ДПС у Черкаській області та територіальних громад.